Over mij


Voor wie op zoek is naar mijn identiteit. Wat betekent een naam? Voor mij niet zoveel. Ik ben geboren als Monique Theunissen. Vervolgens veranderde mijn achternaam in die van mijn stiefvader en ging ik als Monique Elkerbout door het leven. Dit duurde ongeveer mijn gehele schooltijd en mijn studietijd. Daarna veranderde ik mijn achternaam weer terug in Theunissen en heette ik korte tijd Monique Theunissen. Ook veranderd ik mijn voornaam in Shabnam. Zodat ik sindsdien Shabnam Theunissen heet.

Soms vind ik het het jammer dat ik zoveel verschillende namen heb gehad tijdens mijn leven. Aangezien ik daarnaast ook nog heel vaak verhuisd ben, maakt dit het voor mij moeilijk contact te krijgen met mensen die ik gekend heb in mijn verleden.

Mijn aangenomen naam Shabnam is Perzisch van oorsprong en betekent dauwdruppel. Een dauwdruppel is vluchtig als het leven zelf. Zo zie je deze druppel verschijnen en zo is hij verdwenen. In die zin past de naam wel bij mij omdat ik het leven ook zie als vluchtig en voorbijgaand.

Ik probeer momentjes uit mijn leven vast te leggen in dit weblog door middel van door mij geschreven stukjes, foto’s, filmpjes en tekeningen. Het mag verder geen naam hebben.

Wil je reageren op een stukje van mij, dan vind ik dat heel leuk.