Aften

Ben Nederland binnengekomen, niet met corona, maar met aften. Ik merkte al in Spanje dat ik last kreeg van pijn aan de binnenkant van mijn onderlip. Ik dacht in eerste instantie aan een koortslip, die mogelijk wat meer binnenwaarts op de lip was opgekomen dan normaal. Smeerde er koortslipcreme op, wat niets hielp. Het bleef schrijnen en er ontstond zwelling, waar ik geen aandacht aan gaf in alle drukte.

Eenmaal in Nederland hield het lelijke en pijnlijke plekje stand. Pas na een paar dagen afzien bekeek ik het goed en zag dat het een plek met uitloper was waaronder een vochtblaasje leek te zitten.

Het verdween maar niet en het bleef irriteren en schrijnen. Af en toe ging het even bloeden, wat geen verlichting gaf. Vandaag vond Ahmad dat ik ermee naar de dokter moest. Ik kreeg een lieve en kundige invaller. Zij zit in haar eindfase van de studie. Ze keek er even goed naar en dacht dat het aften zijn. Die moeten vanzelf een keer weg gaan. Ze schreef een verdovende creme voor, die niet geneest maar alleen de pijn verlicht. Als het over twee weken niet over is verwijst ze me naar een dermatoloog.

Bij de apotheek bleek de verdovende creme niet vergoed te worden en 16,95 te kosten. 😲 Heb hem gekocht en heb daar nu al spijt van.

Kijken of het nare plekje over twee weken weg is😖

Ik word er niet mooier op😂

2 reacties op “Aften

 1. Dankjewel dokter bibber. Weet niet wat ik heb, omdat deze aft niet weg gaat na een paar dagen, maar lekker blijft zitten en pijn doen😪 Je leest de gekste dingen die mensen adviseren op internet. Volgens de dokter moet het ‘lichaam ze zelf opruimen’ . En als dat niet gebeurt binnen 14 dagen moet ik met het lelijke bekkie naar de dermatoloog. Een vriendin adviseerde er zout op te doen. Dat deed ik direct, wanhopig als ik ben om van het ding af te komen. Karamba! Dat deed echt pijn. Zelfkastijding van een wanhopige. Misschien trekt het zout de ellende eruit. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dus hop met de geit. 2 keer zout erop gesmeerd😖

 2. Lijkt mij meer een viraal gebeuren, herpes simplex of zo, aften zien er anders uit naar mijn ervaring.

  Symptomen

  Pijn! De meestvoorkomende klacht bij aften is pijn. De aangedane plek voelt erg gevoelig en geeft een onaangenaam gevoel tijdens het eten, drinken of zelfs praten. Een aft begint als een rode plek die op een gegeven moment openbarst. Een volgroeide aft is wit-grijs met een rode rand eromheen. Verder is een aft te herkennen aan de ovaal/ronde vorm en een doorsnede van 3-4 mm.

  Behandelen

  Aften komen regelmatig voor en hebben een gemiddelde genezingstijd van enkele dagen. Aften zijn niet gevaarlijk voor je gezondheid maar brengen wel veel ongemak. Vooral tijdens het eten en drinken kan het veel pijn veroorzaken. SoreFix Aften Plus Gel helpt bij aften en kleine wondjes in de mond. Binnen 1 minuut vormt de gel een beschermende filmlaag op de aft waardoor het de pijn vermindert, het herstel bevordert en bescherming biedt tijdens het eten en drinken.

  Aldus dokter bibber 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.