Nieuw ‘atelier’

Ik schilderde de afgelopen tijd in mijn slaapkamer. Die ligt op het noordwesten en dat geeft prettig licht. Maar het kan best zijn dat het niet zo gezond is voor ons om in de dampen te slapen van de geurloze terpentijn die ik gebruik. Want ook al ruik je niets, misschien doen de chemische dampen alsnog hun vernietigende werk voor onze longetjes, terwijl wij slapen.

Vanmorgen werd mijn lief niet lekker wakker. Hij stond duizelig op en hij was misselijk. Hij bleef dus even liggen en moest haastig naar de wasbak om wat gal te spugen. Daarna bleef hij een tijd beroerd en sloeg het ontbijt over. Na nog even geslapen te hebben op de bank beneden werd hij gelukkig beter. Hij kreeg om 11.30 alweer zin in koffie. Hij blij en ik ook heel blij.

Maar het gaf me te denken. Misschien had zijn ‘aanval’ van algehele slapte en ziek voelen helemaal niets te maken met mijn verfspullen en het drogende canvas. Maar ik nam toch het zekere voor het zekere en ging verhuizen. De strijkplank, die zelden gebruikt wordt om te strijken, kreeg een nieuwe functie. Het licht is niet helemaal wat ik wil, een raam op het zuidwesten. Maar….de gezondheid van mijn liefst gaat boven dit alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.