Verregend bezoek aan Sevilla

Het was al een tijdje geleden afgesproken, dat we afgelopen zondag naar Sevilla zouden gaan om de twee dochters van Ahmad op te zoeken. Zij hebben, net als zoveel jonge mensen, volle agenda´s. Dus dat nu net dit weekend het weer heel erg tegenviel was iets waar niets aan te veranderen viel.

Allereerst zochten we zijn oudste dochter op. Zij heeft een appartement gekocht in het centrum van Sevilla, in een wijk waar vroeger randfiguren en paupers woonden, maar die (zoals dat gaat in zoveel steden) is opgepimpt tot een wijk die nu aantrekkelijk is voor alternativo´s, artistiekelingen en intellectuelen. En druk bezocht wordt door vooral jonge toeristen. Tot onze grote verrassing vonden we een parkeergaatje in het straatje waarin zij woont. De entree van het appartementencompleks oogt heel gezellig door de vele planten in potten, die daar zijn geplaatst en worden bijgehouden door een gepensioneerde bewoner.

Dit zie je als je een ijzeren hek bent binnengestapt.

We hebben, toen het nog niet zo heel hard regende, rondgewandeld door de buurt en wat gegeten in een Marokkaans restaurant. Daarna zijn we ´thuis´ gebleven, terwijl het buiten goot van de regen. Ik lag onder de dekens van ons logeerbed te lezen, terwijl Ahmad zijn dochter hielp door voor haar wat plankjes op te hangen.

De volgende dag  (maandag) moest zijn dochter al vroeg weg voor haar werk. Wij hebben de boel opgeruimd en tot een uur of twee rondgelopen in een zijknat Sevilla onder een paraplu, die we daar hebben aangeschaft.

Ik ben niet  zo een stedenbezoeker. Graag had ik wat mooie foto´s van het hier en daar best schilderachtige Sevilla willen maken. Maar ik heb het niet meer zo in mijn vingers en het weer werkte ook niet echt mee.

De winkels zijn overal hetzelfde……en ook hier kijken mensen, zelfs lopend, in hun telefoon….

In de middag haalden we zijn jongste dochter op van haar werk. We hebben met haar gegeten en zijn toen weer op huis aan gegaan……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.