Energie Direct

Ik heb een maand elektriciteit en gas van deze maatschappij afgenomen. Al snel begreep ik dat ik er weg moest en ging ik over op mijn vertrouwde Eneco.

Ik kreeg zaterdagochtend om 3.23 uur  de volgende ´afrekening´ in een mail van Energie Direct. De afrekening betreft een maand waarin ik maar 8 dagen thuis was. Het was die dagen mooi weer en ik had de verwarming nauwelijks aan. De rest van de tijd is er geen energie gebruikt en stond mijn thermostaat op 9 graden.

Periode: 01 februari 2019 t/m 27 februari 2019
Stroom € 56,28
Gas € 123,67
Overige kosten € 0,00
Totale energiekosten € 179,95
In rekening gebrachte termijnbedragen – € 120,00
Door u te betalen € 59,95
Bedragen zijn incl. BTW

 

In Mijn energiedirect.​nl vindt u uw volledige eindrekening en een uitgebreide uitleg.
Mijn eindrekening bekijken  

NB. Als ik in hun mail klik op eindrekening bekijken, krijg ik wanneer ik in ´mijn energie direct´ inlog de eindafrekening niet te zien! Als ik ze probeer te bellen krijg ik een mededeling dat dit nummer nog niet in gebruik is. Het kan zijn dat dit is omdat ik vanuit het buitenland bel naar hun 0900-nummer. De chat blijkt niet te werken en ten einde raad stuur ik ze een bericht via een contactformulier. Ik leg uit dat ik geen gespecificeerde rekening van hen heb kunnen inzien over mijn verbruik, behalve de beknopte mededeling in bovenstaande mail. Vertel ook dat ik denk dat het bedrag niet kan kloppen, omdat ik niet thuis was het grootste deel van de maand. Dat ik van hun via de mail een gespecificeerde eindafrekening met uitleg wil en dit vóórdat ze 59,95 van mijn rekening afschrijven (wat ze op 23 maart willen doen). Ik krijg van hun de volgende mail terug:

Beste mevrouw Theunissen,

Bedankt voor het invullen van het contactformulier. U ontvangt binnenkort een reactie op uw vraag. Door drukte kan het iets langer duren dan u van ons gewend bent.

Met vriendelijke groet,

Klantenservice energiedirect.​nl

Ik ben benieuwd. Ik heb niets tegen betalen als dat moet en als de rekening klopt, maar ik houd er niet van als ik het gevoel krijg bestolen te worden.

2 reacties op “Energie Direct

  1. @Theo Klopt. Maar dat is niet wat er staat in de mail. Als er sprake is van een boete, moet dat duidelijk zijn aangegeven. Die zou Eneco dan overnemen. Wat betreft het ´groen´ zijn, mij wordt bij elke maatschappij wijsgemaakt dat ik ´groen´ afneem. Helaas zit ik nog ´aan het gas´ en dat kan helaas helemaal niet groen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.