Alles verandert

Ook al blijf je wonen waar je woont, je omgeving verandert toch. Dat merkten we vandaag weer eens. We gingen even naar Kijkduin op de fiets om uit te waaien. Wat we daar aantroffen verraste ons. Al voor aankomst werd er op een kruispunt gewerkt aan de weg. Het plein, waarop eerst een muziektent stond, een draaimolen en een legendarisch gevaarlijk torentje om in te klimmen is in zijn geheel verdwenen om plaats te maken voor een enorme zandafgraving.  Wat zouden ze daar gaan bouwen? Een ondergrondse parkeerplaats met daarboven eettentjes en winkels? Het strand is nog wel te bereiken en ook het kleine boulevardje is nog intact. Het overdekte winkelcentrumpje bevat nog wel wat winkels, maar is aan één kant verlaten, wat een troosteloze aanblik geeft. Onder het dak van dit winkelcentrum zijn vogels gedrongen, die zich met minder publiek kennelijk vrij voelen daar rond te vliegen.

Deze kleine rover heeft het plastic van een brood kapot geprikt met zijn snavel en doet zich te goed aan het brood....

Deze kleine rover heeft het plastic van een brood kapot geprikt met zijn snavel en doet zich te goed aan het brood….Vanuit de etalage kijkt een beer ons troosteloos aan.

3 reacties op “Alles verandert

  1. Dat wist ik toch, Monique! van je broer bedoel ik! het was een grapje, omdat je het zelf steeds als ‘nieuwtje’ blijft gebruiken. Dan denk ik: daar gaat ze weer met die kwoot 🙂

  2. Mijn lieve broer. Stond in het grieks boven zijn deur (nu nog) en op zijn horloge. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.