Tekening is af

Het is voor mij niet mogelijk om twee keer hetzelfde te maken. Bijvoorbeeld twee keer eenzelfde stukje schrijven of eenzelfde mail sturen met dezelfde woorden: onmogelijk! Ik denk dat dit voor de meeste mensen zo is. Daarom is het altijd balen als je een mail of een geschreven stuk kwijt bent.

Hetzelfde geldt voor een tekening of ander werkstukje. Geen twee dingen zijn identiek. Ik tekende mezelf als kindje van 4 jaar opnieuw. Dit keer had ik de foto er niet bij (die is in Nederland). Ik moest hem natekenen van de eerdere tekening die ik dus kwijt ben, maar wel gefotografeerd heb. Hij is niet hetzelfde. Maar ik vind hem tekentechnisch beter. Qua uitdrukking vind ik de verloren tekening sterker. Meer kan ik er weer eens niet van maken….

het verloren zelfportret uit februari 2017

het verloren zelfportret uit februari 2017

zelfportret mei 2018

zelfportret mei 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.