Nieuw projectje

Nu het voorlopig even klaar is met mijn geschilder, zoek ik tekenonderwerpen. Ten eerste wil ik mijn eigen tekening gaan natekenen. Een tekening die ik een jaar geleden maakte, maar die ik nu om onduidelijke reden kwijt ben. Ik ben bang dat ik hem zelf per ongeluk in de papierbak heb gegooid. Ahmad vond hem leuk en voor hem ga ik hem opnieuw tekenen.

zelfportret

zelfportret

Een daaropvolgend projectje zou deze foto van Noëlle kunnen zijn, die haar vader vandaag deelde in de groepsapp, omdat hij haar er zo leuk uit vond zien. Het moet een tekening worden en geen schilderij, omdat alleen zwart-wit afbeeldingen in hun huis passen……

IMG-20180506-WA0000

4 reacties op “Nieuw projectje

 1. Leuk! Je pakt het grondig aan. Wat betreft plezier hebben in het proces van maken en dat dit genoeg kan zijn heb je gelijk. Bij dit soort dingen moet je het nut laten varen. Maar dat is voor mij nieuw. Ga desondanksl door met waarmee ik begonnen ben en zie wel waar ik uitkom.

 2. Al mijn werk dat af is? Op de eerste plaats dien ik mijn luiheid te vermelden, dus zooooo ontzettend veel werk is er niet.
  Heel af en toe doe ik iets in opdracht, meestal een portretje of zo. Dat gaat dus naar de opdrachtgever, meestal in de familie.
  Verder doe ik wel veel oefeningen, zomaar of voorafgaand aan een opdrachtje. Studies van handen zijn erg handig om te doen.
  Maar ik bewaar niets voor lange tijd. Ik heb lol in het maken maar niet in het bewaren.
  De oefeningen doe ik niet op doek, maar gewoon op glad karton of zwaar tekenpapier met allerlei technieken. Als ik tevreden ben gaat het linea recta de vuilnisbak in.
  Binnenkort ga ik weer naar ‘De Teekenschool’ in het Rijksmuseum voor een cursus middeleeuwse technieken. Temperaverf maken en toepassen in stijl.
  Zo doende! ?

 3. Bedankt voor de tips, Theo. Ik heb ook een carbonpotood, maar durf dat nog nauwelijks te gebruiken, omdat het zo ‘hard’ overkomt. Ik ben natuurlijk ook nog maar een beginnertje in deze wonderlijke wereld. Wat doe jij trouwens met al je werk dat af is?

 4. Je bent toch niet gebonden aan potloodjes?
  Je kunt ook andere technieken gebruiken om in zwart/wit te werken. Aquarelleren met aquarelverf of aquarelleren met oost-indische inkt, pastelkrijt in zwart wit, conté, houtskool, acrylverf op papier, gewoon kleurpotlood. De mogelijkheden zijn enorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.