Hoe mijn lieverd me fasciliteert

Ik heb dus als nieuwe hobby schilderen. Mijn eerste schilderij is af. Het moet nu twee maanden drogen en dan kan ik het conserveren met een vernislaag. Dat moet twee keer gebeuren en kan dan twee weken na elkaar.
Intussen heb ik alweer een idee voor een nieuw schilderij. Ik heb geleerd van mijn fouten bij het eerste schilderij. Ben alsnog best tevreden met het resultaat. Sommige plekken zijn nog natter dan andere en geven daardoor een raar effect.

Maar wat ik vooral wil zeggen in dit stukje is dat mijn lief mij zo geweldig helpt om het schilderwerk comfortabel te maken.’
Ik schilderde dus op een dunne plaat hardboard, die ik wel tevoren had geprepareerd met een grondlaag. Maar het ding van 50 bij 40 cm stond nogal wiebelig op mijn ezel. Ik merkte dat zelf nauwelijks. Maar Ahmad hoorde het arme dunne hardboard trillen onder het meedogenloze geroffel van mijn kwasten. Eenmaal viel de ezel zelfs, omdat ik de poten kennelijk niet zo stevig had vastgeschroefd. Ik zette het ding weer overeind en schilderde vrolijk voort.

20180411_210012

Nu heeft mijn vindingrijke klusser daar wat op bedacht. Mijn volgende op maat gezaagde hardboard plaat zit vastgeniet op een dikkere plank van geperst hout. Het ding staat volkomen stevig op de ezel nu. Dus daar zal niets kunnen misgaan.

Let ook op de functionele fotostandaard die hij al eerder voor me maakte. Reuze handig!

Let ook op de functionele fotostandaard die hij al eerder voor me maakte. Reuze handig!

En last but not least…..Voor het reinigen van mijn palet en messen heb ik niet één keer het gemene bijtmiddel terpentijn hoeven gebruiken. Want mijn hombre de campo weet ook hoe je zeep moet maken. Van 5 liter olijfolie die wij niet zo lekker vonden maakte hij het afgelopen jaar een flink aantal stukken ‘groene’ zeep. Met deze zeep en een gewoon schuursponsje maak ik palet en messen schoon.

zelfgemaakte natuurzeep

zelfgemaakte natuurzeep

Nadat ik de nog goede verf bewaard heb in een potje (omdat die nog kan dienst doen als mengverf). Kwasten maak ik niet schoon, maar veeg ik alleen af met wc papier en daarna tip ik ze in de lijnolie (advies van Carder).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.