Asesoría

Dat zijn bureau’s waar je in Spanje je administratieve rompslomp kunt laten doen.

Bijvoorbeeld het verkopen van je huis, het regelen van een begrafenis, enz. Zo ook kan je laten regelen dat je auto vanuit Nederland wordt ingevoerd en hier van een Spaans kenteken wordt voorzien.

Ik wilde eerst mijn auto terug naar Nederland rijden en dan hier een andere auto kopen als we terugkeren. Maar het bleek eenvoudiger te zijn mijn Nederlandse auto hier te laten. De invoerrechten voor een oude auto als de mijne vallen mee. Het overzetten op een Spaans kenteken kan alleen op naam van Ahmad, omdat hij hier ‘ingezetene’ is en ik niet. Dus moest ik de auto eerst op zijn naam zetten. We keken op internet hoe dat allemaal moest. En we kwamen daar niet uit. Ahmad had er zelfs een slapeloze nacht van.

‘Waarom onszelf nog langer pesten met al deze administratieve rompslomp,’ zei ik de  volgende morgen.’Laten we het overlaten aan de professionals! Laten we naar een asesoría gaan.’ En dat hebben we dus gedaan. We zijn naar de asesoría gewandeld die vanhier op loopafstand is. En het enige wat we hoefden te doen was een aantal formulieren ondertekenen. Morgen moeten we de auto laten zien aan een soort van controleur en we moeten de auto nog laten keuren. Maar dat hoeft gelukkig niet meer helemaal in Marbella. En de rest doet het meisje van de asesoría. Kost wel wat extra, maar om van de kopzorgen af te zijn is dit wel zijn geld waard. Ik ben zuinig, maar in dit soort zaken niet. Ingewikkelde zaken laat ik graag over aan professionals. Ahmad doet het liefst alles zelf, maar hij heeft zich in dit geval door mij laten overhalen.

Zo houden we meer tijd over voor andere dingen. Mijn schilderij is zo goed als af. Alleen nog een finishing touch. En Ahmad maakt een mooi lampje van gekleurd glas in lood. We spelen rummikub en dolen wat rond op internet. Ik zoek een ander autootje voor in Nederland. Bekijk reviews en ANWB testrapporten. Mijn oog is gevallen op deze Hyundai i10. Lijkt een goede in zijn zuinige soort. Ziet er dapper uit. Hyundai i10 phantom black

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.